KennemerKunstGilde

ArtStudioDeZon heeft een kompleet mobiel schildersatelier dat zowel de middeleeuwen als Gouden Eeuw en Frans tijd omvat.
Elk tijdperk met eigen schilderijen, atelierspullen en passende kleding.

Wij kunnen in overleg met de opdrachtgevers projecten op maat aanbieden waarbij ons mobiele atelier op locatie wordt opgebouwd.

Kijk voor Middeleeuwen. Gouden Eeuw en Franse tijd op  www.wimdegoede.nl

Voor historisch atelier middeleeuwen hebben we ook een aparte website nl het Het Kennemer Kunstgilde,
Daarbij werken we samen met theatermaker Marius Bruyn.
Het Kennemer Kunstgilde is een kleine, relatief nieuwe groep voor Levende Geschiedenis en kunsteducatie.

Het Kennemerkunstgilde is een kleine groep voor levende geschiedenis uit Kennemerland (uiteraard) die de verschillende vormen van beeldende kunst in de late middeleeuwen verbeelden. In hun reizende werkplaats tonen zij hun kunst en zijn ze ook actief aan het werk.
De belangrijkste disciplines zijn schilderkunst en architectuur, al is er ook aandacht voor beeldenstoffering, miniaturen en kalligrafie. De werkplaats staat vol met materialen zoals verfpigmenten, papier, perkament, beelden, pennen en varkensblazen, maar ook zijn er volop schilderijen te zien, tekeningen, ontwerpen, studies en meetgereedschap.
Qua periode richten zij zich op de opkomst van de Hollandse steden en de Bourgondische stijl in de eerste helft van de 15e eeuw. De rijke burgerij als nieuwe klasse is een belangrijke opdrachtgever voor zowel de schilder als de architect.
Kortom, deze groep toont met veel kennis van zaken een specifieke kant van de (noordelijke) Nederlanden in de Middeleeuwen.

Zie website  Kennemer Kunst Gilde

Ter Apel 2015 -05